Diskusní fórum serveru cshl.cz

poplatky CSHL
no imageAutor: Zdražilová Jana
Datum: 22. 09. 2014, 22:49:14

Mám dotaz na členy a vedení CSHL : Nechápu, jaké výhody mám, když budu platit poplatky - jasně, sleva na konference, ale když to sečtu a podtrhnu - vlastně nic, , když zaplatím plné " vstupné", neprodělám, na každou akci , kterou společnost pořádá, se nedostanu. Informace pro členy, které jsou pod heslem - žádné nejsou, přednost na "umístění" na konferencích jakožto člen nemám ( vím to od členů) , první aktuálná zprávy též nemám - čili proč platit polpatky a s prominutím někoho živit?? Ano - náklady na provoz stránek apod., to mne opravdu nezajímá..... co to dá mě?? Být někde členem ?? Čeho společnost dosáhla??? Ano - ministerstvo a podobné problémy..... politika??? Kdy se za mě společnost postaví, jak " dohlíží" na dodržování všeho co hlásá - nevidím to v praxi. Nekritizuji, jen se ptám na nejasnosti, které mám, Děkuji za odpověď.

Odpovědět

Re: poplatky CSHL
no imageAutor: Miroslava Ondráková
Datum: 29. 09. 2014, 11:30:29

Vážená paní Zdražilová,
pokusím se v bodech odpovědět na Váš poměrně agresivní dotaz.
1. Někdo Vás snad nutí ke členství v ČSHL? Pokud ano, není to dobře, je to jen a pouze na Vašem rozhodnutí.
2. Proč poplatky a "být či nebýt" členem, na to by vám měla odpovědět Vaše vedoucí laborantka. Ta by všechna "pro" měla znát.
3. Pokud se ale takto dotazujete písemně na věřejnosti? Nevím, zda se sama informujete třeba na stránkách ČAZL, kde velmi úzce spolupracujeme (a proto nedablujeme informace na našich stránkách) a to zejména pro to, aby obor zdravotní laborant (o histologii nemluvě) nebyl MZ ČR opomenut. Kdyby jste četla články v odborných časopisech, web ČAZL, pochopila by jste, že je třeba základna na to, aby ti, co za vás-nás bojují na úřadech (zdarma a ve svém volném čase) se měli o koho(nás ZL) a co(odbornou společnost) opřít.
4. Zda někoho živíte - to je úsměvné - nikdo z těchto peněz živen není.
5. Sleva - konference? Nikdy ani sjezdové poplatky nepokryjí náklady na jednotlivého člověka.
6. V neposlední řadě jde o vzdělávání nás všech, o setkání pracovní, kde si předáváme zkušenosti. Máme možnost si porovnat pracoviště-metody, mnohdy si novinky dovezeme na svá pracoviště.
7. Kdy se za vás společnost postaví? Vznikem ČAZL to dělá neustále (a ČAZL se opírá o odborné společnosti(.
8. Čeho společnost dosáhla? Třeba toho, že máme platovou třídu o jednu navýšenou, co se týká financí. Třeba toho, že konečně na MZ trochu začínají vědět, co je zdravotní laborant a s tím souvisí další vyjednávání o vyhovění našich (laborantů) požadavků.
V závěru: Pokud bychom takto (jen osobně, co z toho budu teď mít já?) k sobě a ke své práci přistupovali všichni, obor ZL by byl zatlačen na okraj služeb ve zdravotnictví, nikdo by nevěděl -jak důležitý je a jaké odpovědnost na ZL vlastně je...atd. Pokud se nebudeme dožadovat svých práv, práv oboru...? Důsledek? Ani nemusím snad popisovat. Pokud nebudeme chtít znát a vědět více ve svém oboru? Tak jeho prestiž a erudice utrpí poměrně velkou ránu a tak bude také ohodnocen (vaše výplata).
Je mi líto, ale zřejmě Vám chybí informace o dění kolem této problematiky a není to chybou vedení ČSHL.
Na druhé straně je podnětné pro nás to, že pokud by tato vaše kritika měla být od ZL v širší míře, můžeme sice více oživit naše stránky (dablovat informace), ale o to nás budou webové stránky více stát a to jsme nechtěli, proto odkazujeme ne společnost ČAZL.
A pokud máte podnětné návrhy jak mnohé dělat lépe, budeme za ně velmi rádi. Sledujte weby obou společností a na konání schůzek prezídia ČAZL a předsednictví ČSHL má vstup každý ZL, může se tedy e-mailem přihlásit k účasti.
S pozdravem, M. Ondráková

Odpovědět